Dricker du selleri-juice än?

En stor trend av en anledning

De senaste månaderna har det blivit en stor internationell trend att börja sin dag med ett glas sellerijuice. Det var när Anthony Williams släppte sin bok Medical Medium som selleri-juicandet fullkomligen exploderade. I den berättar han om sellerins fantastiskt läkande egenskaper för i princip alla sjukdoms- och ohälsotillstånd.

Och det är inte utan anledning som sellerin har blivit så populär. För den som har provat är det tydligt att det ligger mycket i det som Anthony beskriver.

En rad fantastiska egenskaper

Fördelarna med sellerijuice är många, men framför allt så innebär den en enorm hjälp för din kropps kanske viktigaste organ när det kommer till att återta kontrollen över din hälsa, nämligen din lever.

Sellerijuicen:

  • Renar din lever från toxiner och tungmetaller
  • Låter din lever återskapa friska leverceller
  • Innehåller viktiga saltgrupper som har förmåga att dra gifter och tungmetaller ur hjärnan
  • Innehåller viktiga saltgrupper som renar hjärnans neurotransmittrar och därmed ökar signalstyrkan dem emellan
  • Återställer magsyrabalansen vilket ger en mycket mer effektiv matsmältning och ett ökat näringsupptag
  • Ersätter förlorade elektrolyter och balanserar kroppens Natrium/Kalium-nivåer. Kaliumjoner inne i våra celler sköter tillsammans med natriumjoner, som huvudsakligen finns i vätskor utanför cellen, vätskebalansen i vår kropp – oerhört viktigt för ditt välmående och för hur kroppen kan tillgodogöra sig och använda det vatten som du dricker.

Min erfarenhet av sellerijuice

Själv har jag druckit sellerijuice till och från i snart ett år, och sedan i November dricker jag dagligen 5 dl färskpressad sellerijuice på tom mage varje morgon. Jag planerar inte att sluta inom någon framtid alls faktiskt. Det är nämligen precis så fantastiskt som man skulle kunna tro när man läser om det! Jag upplever enorma hälsofördelar. Bland annat:

– Mycket klarare och skarpare i hjärnan

– Orkar prestera jämnt under mycket större del av dagen

– Mer energi

– Ökat lugn (som troligtvis kommer från att jag vågar lita på att kroppen och hjärnan orkar hela dagen)

– Sover bättre

– Mycket klarare och finare hy

– Delar av födelsemärken som skorpar sig och faller av

– Ett svid som jag alltid har haft inne runt höftleden, bak mot sätesmuskelns fäste någonstans, har försvunnit! Det är helt galet för det har inte försvunnit efter tio års yogande, men försvann efter tre veckors dagligt juicande

Som ni ser och hör så är jag fullkomligen frälst och jag rekommenderar sellerijuice till alla. (Men ni som bor i Helsingborg får gärna ta det lite lugnt så att ni inte köper slut på sellerin 🙂

Gör så här

Skölj sellerin och skär av så lite som möjligt. Jag brukar bara skära bort lite av roten så att jag kan lossa varje stjälk och sedan ta bort om det är något dåligt. Bladen gör du som du vill med. De gör juicen bittrare i smaken om du tar med dem.

Kör sedan sellerin genom din juicer. Om du inte har någon juicer så går det lika bra att mixa sellerin med lite vatten och sedan pressa genom en finmaskig sil.

Så hanterar du smaken

Smaken är verkligen speciell, det går inte att bortse ifrån. Men det går inte heller att bortse ifrån att man vänjer sig vid smaken efter hand och att vi måste acceptera att vår kropp behöver vissa saker, trots att det inte smakar gudomligt gott. I den insikten sitter den största faktorn till huruvida du kommer kunna ta del av sellerins läkande egenskaper eller inte. Men en sak som i alla fall lindrar smaken lite grann är att dricka med sugrör. Och går det bara inte så späd ut juicen med gurka eller äpple till en början för att sedan öka andelen selleri så mycket du kan med tiden.

Så gör du med barnen

Barn kommer troligtvis inte gladeligen svepa i sig sellerijuice om de inte sedan tidigare har blivit vanda vid smaken i sin kost. Men barn har ju lika stor nytta som vuxna av att dricka juicen så det är väl värt ett försök att få in det i deras dagliga rutin. Ett trix för att få dem att vänja sig vid smaken är att börja med ren gurkjuice och sedan med tiden börja lägga till små bitar av selleri för en långsam tillvänjning. Så småningom kanske de kan dricka hälften hälften gurka och selleri, vilket är fantastiskt bra och bra nog för deras lever. Ett annat trix är att låta dem dricka i en flaska med sugrör. Det blir lite roligare och sugröret liksom mildrar smaken lite.

Mina större barn (10 och 12) mutade jag rätt och slätt med pengar för att de skulle börja dricka juicen. De fick 20kr per dag i tre veckor för att dricka 1-2 dl gurk/sellerijuice. De fick själva hålla koll på sin inkomst genom att kryssa i ett litet schema som satt på kylskåpet. Och det fungerade! Efter bara några dagar frågade de själva efter juicen (och en av dem började äta massor av mer gurka än vanligt). Efter någon vecka hade de slutat grimashera när de drack den, trots en större andel selleri. Och efter ytterligare någon vecka började en av dem be om att få äta en liten bit selleri innan jag lade den i juicern. Helt ofattbart om du frågar mig. Nu är vår överenskommelse att juicen ingår som en del i att få sin månadspeng varje månad. Och alla är glada och nöjda med det.

Läs böckerna

Så om du inte redan är övertygad genom att läsa den här artikeln, så måste jag rekommendera dig att läsa någon eller båda böckerna Medial Läkning och Liver Rescue (finns bara på engelska) av Anthony Williams. Man får ett helt nytt perspektiv på sin kropp och framför allt sin lever. Och det behöver vi alla!

Author: admin

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *