Så blir du av med vårtor

/, Kurer och Bot/Så blir du av med vårtor

Så blir du av med vårtor

Att behandla vårtor är något som brukar höra till föräldrarollen, speciellt när barnen kommer upp i skolåldern. Ofta försvinner vårtor av sig själva efter en tid när immunförsvaret har gjort sitt, men ibland så biter de sig kvar och vägrar envist att ge upp. I värsta fall blir de till ett livslångt problem som skapar besvär både fysiskt och socialt.

Men misströsta inte! Vårtor går att förstå sig på som allt annat som parasiterar på vår kropp. Och det går att bli av med dem utan att spendera dyra pengar på starka kemikalier som vi ändå inte vill låta vår hud komma i kontakt med.

Här kommer därmed mina bästa tips på naturliga bekämpningsmedel mot envisa vårtor.

Behandling mot vårtor

  1. Börja alltid behandla så fort du ser en ny vårta. Låt den inte få fäste.
  2. Blötlägg vårtan innan påbörjad behandling tills den blir svampig, så som blöt hud blir. Klipp ner så mycket du kan av vårtan med en nagelsax, utan att det gör för ont. Om du gör detta på ett barn så var väldigt lyhörd för när de säger stopp. Annars kommer de tappa förtroendet för dig och du kan glömma att du kommer få behandla vidare. Och som vi vet – all behandling av vårtor kräver uthållighet och tålamod.
  3. Ta fram äppelcidervinägern. Äppelcidervinäger är mycket verksamt mot mikroorganismer och är starkt bakteriedödande och virushämmande. Testa alltid den först för den är grymt effektiv. När du köper äppelcidervinäger, välj en riktigt bra och stark. Jag tycker Kung Markattas är absolut bäst. Den är dessutom ekologisk.
  4. Dränk in en bomullstuss i äppelcidervinägern och krama ur lätt så att det inte droppar. Fäst tussen mot vårtan med ett plåster. Tejpa över plåstret med kirurgtejp för att det ska hålla sig på plats under några timmar. Låt sitta över natten eller så länge plåstret sitter kvar. Om vårtan sitter under foten så passar det perfekt att lägga förbandet över natten.
  5. Varje dygn, gör om processen ovan. Klipp bort överflödig hud om det finns, blötlägg en bomullstuss och lägg om förbandet. När man kommer nära vårtans rötter så kommer det börja pulsera och dunka i vårtan när vinägern ligger mot. Det kan göra ganska ont, så om barnet klagar, låt dem ta en paus på en dag eller två, alternativt klipp inte ner vårtan så långt innan du lägger förband.
  6. När vårtan börjar dö, det tar vanligtvis några dygn, så ser man att den börjar svartna inifrån. Fortsätt några dagar till och avsluta sedan kuren. Vårtan kommer så småningom bilda som en sårskorpa och ramla av av sig självt.

Om det inte fungerar med äppelcidervinäger eller om du har svårt med doften så fungerar kuren ovan även med kolloidalt silver eller grapefruktkärnextrakt. Grapefruktkärnextrakt är dock grymt starkt så var försiktig när du blöter tussen så att du inte får det på fingret och sedan pillar dig i öga eller mun. Kollodialt silver däremot kan förtäras som det är utan fara så det skulle jag hellre rekommendera för barn som kanske råkar slita av sig plåstret.

 

Med det önskar jag er en vårtfri tillvaro!

By | 2017-03-22T09:25:48+00:00 mars 6th, 2017|Categories: Artikel, Kurer och Bot|Tags: , , , |0 Comments

Leave A Comment