34 tomatplantor

//34 tomatplantor

34 tomatplantor

Lite väl sent på vårkanten i år fick jag för mig att jag skulle driva upp tomatplantor inför sommaren. Det resulterade i att jag för ungefär två månader sedan lite hastigt och lustigt slängde i alldeles för många frön i en sålåda. När fröna sedan väl hade börjat gro så var det svårt att bara välja ut några plantor som skulle få leva vidare och planteras om. Det kändes liksom inte schysst mot de där små fröna som gjorde sig allt besvär för att börja gro för min skull. Och även om jag inte hade möjlighet att ta tillvara på mer än hälften av de nygrodda plantorna så har det ändå resulterat i rätt många tomatplantor. 37 ordentliga skott närmare bestämt, som nu har vuxit ur sina krukor för andra gången och var mogna att flyttas ut. Så idag har jag och minstingen planterat en herrans massa tomatplantor. 34 stycken. 3 får flytta hem till svärmor. Vi hoppas på ordentlig utdelning någon gång framåt sensommaren.

Det är något otroligt tillfredsställande med att vara ute och sköta om sitt hus och sina växter. Man känner sig närvarande och tillvaron känns med en gång väldigt meningsfull. Och den där sommarkänslan gör att man vaknar till liv igen och minns hur det är att leva i värme och ljus.

Är det förresten någon mer än jag som har noterat att det är otroligt mycket mer fåglar i år än det har varit tidigare år? Vi hade en teori om att det var flyttfåglar som stannade i Skåne för att det var för kallt för dem att flyga hela vägen hem, men nu tror jag att det är fåglar som bor här. En massa björktrastar och småfåglar som sjunger överallt. Det väcker en massa minnen till liv från barndomen och det känns som ett positivt tecken på att naturen håller på att återhämta sig en aning med hjälp av nya, högre vibrationer.

By | 2017-06-11T00:04:48+00:00 juni 10th, 2017|Categories: Blogginlägg|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment