Nya stekpannor i kolstål

//Nya stekpannor i kolstål

Nya stekpannor i kolstål

Tänk att man kan bli så glad för några nya stekpannor. Men allting blir så mycket lättare och trevligare med bra köksutrustning. Det är mannen som har beställt två nya pannor i kolstål från deBuyer. Vi har tidigare haft kolstålspannor från L’Arbalete men de har successivt slagit sig så nu var det dags att uppdatera. Vi har testat på en panna från deBuyer i några veckor och den känns riktigt gedigen och bra, så nu blev det två till, en lite mindre panna och ett pannkakslägg med låg, sluttande kant (som funkar till annat än pannkakor också såklart).

Kolstål är ett material jag verkligen kan rekommendera för den som vill byta ut sina gamla pannor eller fortfarande steker i teflon. Till skillnad från teflon, som börjar släppa ifrån sig giftiga ämnen vid höga temperaturer, så som misstänkt cancerframkallande PTFE och PFOA eller hormonstörande Bisfenol A, så är kolstål värmetåligt och är ett 100% naturligt material, helt fritt från giftiga ämnen eller tillsatser. Vid leverans är de förbehandlade med naturligt bivax, och sedan upparbetas en naturlig non-stick effekt ju mer de används, precis som gjutjärnspannor. Man diskar dem bara i hett vatten, utan diskmedel, och smörjer med fördel in dem med lite olja efter användning. Jag använder mig nästan uteslutande av den här smakneutrala kokosoljan från Cocosa (adlink) som stekfett. Om kokossmak känns okej till det jag äter så använder jag den här från Kung Markatta (adlink).

Pannor från deBuyer kan du köpa här. Det är dessutom kampanj just nu och de säljs till otroligt bra priser, nästan halva. Vi har en 24cms pannkakslägg, en 28cm och en 32cm (adlinks). Så många behöver man ju dock inte, men har man en man som älskar att laga mat så har man.

By | 2017-07-03T11:47:56+00:00 juli 3rd, 2017|Categories: Blogginlägg|Tags: , , |0 Comments

Leave A Comment