Fröbröd

1 limpa

glutenfritt, mjölkfritt

Ingredienser

  • 2.5 dl mjöl på råris, quinoa eller bovete
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 2.5 dl mixade pumpafrön
  • 1 dl hela pumpafrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 3 msk fiberhusk/psylliumhusk
  • 2 msk chiafrön
  • 2 tsk örtsalt (jag mortlar mitt eget av himalayasalt, rosmarin, timjan, basilika och oregano)
  • 5 dl kallt vatten

Instruktioner

  1. Mixa 2.5 dl pumpakärnor fint.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Slå över det kalla vattnet och blanda noga. Låt degen stå till sig och svälla, gärna i en timme. Om den är det minsta blöt när den har stått till sig, tillsätt lite extra fiberhusk för att få den torr och fin.
  4. Sätt ugnen på 180 grader.
  5. Smörj en brödform med kokosolja.
  6. Tryck ner degen i formen och sätt in på ett galler mitt i ugnen.
  7. Efter ca 40 minuter, ta ut brödet och lösgör det försiktigt från formen med hjälp av en smörkniv. Lägg sedan in brödet igen, utan form direkt på gallret och med undersidan upp den här gången.
  8. Efter ca 15 minuter, ta ut brödet och låt svalna under en handduk.

Tips

Jag bakar alltid två åt gången, låter det svalna, skivar upp det och fryser in i skivor. Sedan är det bara att plocka fram en skiva och stoppa i rosten när lusten faller på.

Author: admin

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *