Knaprigt fröknäcke (glutenfritt, mjölkfritt)

Att göra eget ekologiskt gluten- och mjölkfritt fröknäcke är så enkelt att det inte går att misslyckas. Och med tillräckligt mycket salt på så blir det så gott att det är omöjligt att sluta äta. Så här kommer ett snabbt och lätt recept på en sats fröknäcke som med lite tur räcker hela eftermiddagen.

1 plåt

Ingredienser

  • 2 dl rismjöl
  • 3/4 dl solroskärnor
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1/2 dl linfrön
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 1 tsk flingsalt
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 1/2 dl kokande vatten
  • 1 tsk fiberhusk

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 150 grader
  2. Blanda ihop alla ingredienser
  3. Låt smeten svälla till sig i minst en kvart så att fiberhusken suger upp vätskan ordentligt
  4. Bred ut på bakplåtspapper på plåt, så tunt som det bara går men fortfarande så att smeten håller ihop
  5. Låt stå i ugnen i minst 60 minuter
  6. Ta ut och skär i lagom stora bitar innan det har hunnit svalna

Tips

Förvara knäcket i en icke tillsluten förpackning för att det ska behålla sin krispighet.

Author: admin

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *