Krämig smoothie med mango och banan (mjölkfri)

Här kommer ett underbart recept på en smoothie som är sprängfylld med näring! Den är toppen som frukost, mellis eller att ta med som färdkost. Den är också som gjord för att smyga ner lite spenat i till barnen.

Mjölkfri

2 stora glas

Ingredienser

  • 1 banan
  • 1/2 paket frusen mango (100g)
  • ev. 1 näve bladspenat
  • 1/2 msk linfröolja eller Udo’s choice
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 dl havremjölk
  • 2 dl rismjölk
  • 1 msk chiafrön eller krossade linfrön

Instruktioner

  1. Mixa ihop allt utom chiafröna väl och späd ut med lika delar havre- och rismjölk till den konsistens du gillar bäst.
  2. Blanda sedan i chiafröna försiktigt så att de inte mixas sönder. Med chiafrön och mindre vätska gör du smoothien tjockare i konsistensen. Tänk på att det tar ungefär fem minuter för chiafrön att svälla och suga upp vätska. Vill du ha smoothien tunnare använder du istället linfrön, lite mer vätska och kanske en banan mindre.

Tips

Om du får smoothie över så blanda i 1 msk chiafrön per deciliter smoothie och ställ in i kylen så har du en supergod chiapudding till dagen efter.

Author: admin

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *