Världens nyttigaste smör (mjölkfritt)

En av de saker jag tyckte var svårast att vänja mig av vid när jag gick över till en mjölk- och glutenfri kost var smör. För smör är ju så himla användbart. Och svårt att ersätta, i alla fall för att få den där rätta känslan på mackan.

Det tog flera år innan jag hittade det här enkla receptet hos rawfoodbyerica.se. Och det är bara för bra för att inte dela med sig av! Både konsistens, färg och smak påminner om smör och det är riktigt riktigt gott. Sa jag att det är grymmenyttigt också? Fullt med essentiella fettsyror och antiinflammatoriskt omega-3!

Mängd: 1dl

Ingredienser

  • 1/2 dl neutral kokosolja
  • 1/2 dl Udo’s choice
  • 1 nypa flingsalt
  • ev. torkade hackade örter

Instruktioner

  1. Se till att kokosoljan är rumstempererad så att den är flytande. Värm den annars lite lätt.
  2. Blanda kokosoljan och Udo’s choice, salta och rör om ordentligt.
  3. Låt stå i rumstemperatur tills alla kokosolja har lösts upp
  4. Ställ in i kylen så stelnar det på en kvart. Klart!

Tips

Det här smöret använder jag på mackor, fröknäcke och bakad potatis. Urgott!

Author: admin

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *