Jordning – Så stärker du ditt bioelektriska fält

Människor i alla kulturer och i alla tidsåldrar har vetat något som håller på att gå förlorat i vår moderna tid, på det sätt vi lever idag. Och det är att naturen besitter starka läkande krafter. I dessa kulturer har man levt med den kunskapen genom generationer och har låtit den verka på kroppen genom det sätt man har levat på.

I vårt samhälle idag så vet de flesta av oss om att vi mår bra av att vara i naturen, men vi lever inte längre den typ av liv som gör att vi naturligt är i kontakt med naturen i vår vardag. Idag måste vi ofta aktivt söka oss ut till naturen, som ett bryt ifrån vårt vanliga liv där många av oss lever helt avskilt ifrån naturen. Detta trots att den vetenskapliga förklaringen till varför vi mår bra av att vistas i naturen i allra högsta grad finns tillgänglig för oss idag. Visst är det ironiskt?

Jorden är ett stort batteri

Anledningen till att det är så otroligt viktigt för oss att vistas i kontakt med jorden är att jorden är ett stort batteri! Och då menar jag inte bildligt, utan jag menar att jorden de facto är en gigantisk elektrisk källa, rättare sagt en 6000 triljoner ton stor sådan. Jordens energi fylls hela tiden på av elektromagnetiska stormar från solen, av ungefär 5000 blixtnedslag per minut som kontinuerligt inträffar över hela planeten och av den pulserande värmen inifrån jordens mitt. Allt det här gör jordens yta till ett vibrerande och pulserande elektriskt fält som vimlar av olika frekvenser och naturliga energier och som sörjer för allt liv på den.

Du är en bioelektrisk krets

Alla vi som lever på planeten har våra egna bioelektriska fält. Om vi liknar de här bioelektriska fälten vid glödlampor så är det lätt att förstå varför var och en av oss som lever här på planeten, måste vara kopplade till en strömkälla för att lysa. Vi måste alltså ha förbindelse till ett elektriskt fält där det kan ske ett utbyte av elektroner, för att kunna leva. Om vi berövar vår elektriska krets på elektroner, så kommer fältet långsamt men säkert laddas ur och till slut dö. Kretsen är inte självförsörjande.

Att bara vistas i naturen räcker inte

Att vistas i naturen är självklart en förutsättning för att kunna ta del av jorden som elektrisk källa, men det räcker tyvärr inte. Precis som när elektroner flyttas mellan två fält behöver det finnas en icke-isolerande ledare, en öppen väg, för elektronerna att färdas för att ett utbyte ska ske. Vi behöver RÖRA vid jorden för att ta del av dess elektroner. Och tyvärr är det så att vi större delen av livet och i vår tid i naturen isolerar oss med material som förhindrar det här utbytet. Gummisulorna på dina skor fungerar isolerande. Betonggrunden i ditt hus fungerar isolerande. Och träbenen på din säng med. Om du tänker dig långt bakåt i tiden så levde man mer i direkt kontakt med jordens yta. Man gick barfota på marken eller med läderskor, husen hade jordgolv och man sov direkt på marken.

Vår kropp består till störst del av vatten och mineraler, båda utmärkta ledare av elektroner, så så fort vi kommer i direkt kontakt med jorden så börjar elektroner strömma in i vår kropp. Och väl i kroppen kan de göra underverk för vår hälsa.

Vad gör elektronerna i kroppen?

När kroppens immunförsvar retas av olika stimula, så som virus, toxiner eller andra irriterande ämnen, så släpps radikaler ut i kroppen som en reaktion på detta. Radikalerna är molekyler som är på jakt efter elektroner och deras uppgift är att stabilisera sin molekylstruktur genom att ta elektroner från sjukdomsframkallande organismer och skadade vävnader som då bryts ner och förs ut ur kroppen. Det är i grunden ett skydd av kroppen, något som är bra. Allt eftersom läkandet sker trappas överskottet av radikaler ner och läget återgår till det normala.

Men problem uppstår när inflammationen i kroppen är kronisk och immunförsvaret ständigt är retat. Mängden radikaler trappas då aldrig ner utan fortsätter produceras av kroppen. De härjar fritt i jakten på elektroner och kan gå på och börja bryta ner och oxidera frisk vävnad, vilket ställer till med mycket besvär i kroppen. Kroppen hamnar i ett läge av konstant elektronbrist och kan inte tillfredsställa radikalernas behov av fria elektroner. Det blir en negativ spiralen som inte kan hävas på grund av förlorad kontakt med jordens elektriska fält.

Så vad är lösningen?

Lösningen på den här kroniska inflammationen, som många av oss lider av i olika allvarlig grad, är förstås att återigen koppla upp våra kroppar mot jordens elektriska fält och börja tillhandahålla alla de efterlängtade elektroner som våra system så desperat behöver. Och hur gör man det då? Jo, man tar tillfället i akt att vara utomhus så ofta och så mycket man kan, och när man är utomhus så tar man aktivt kontakt med jordens yta på olika sätt. Här nedan ser du mina allra bästa tips.

Olika sätt att jorda sig

 • Gå barfota utomhus på naturliga underlag som gräs, jord, sand, sten eller i naturligt vatten så ofta som möjligt.
 • Gå ut barfota i gräset någon minut på morgonen, gärna innan morgondaggen har lagt sig. Och låt inte regn hindra dig. Fukt och vatten är ledande och hjälper kroppen att snabbare ta till sig jordens elektroner. När det börjar bli riktigt kallt ute, dra på dig ett par ullstrumpor och gå ut i dem. Ull är ledande och du kan stanna längre än om dina fötter blir till isbitar.
 • Sitt, stå och ligg i direkt kontakt med jordens yta så mycket som möjligt. Sitt på en klipphäll, ligg på en gräsplätt eller borra ner fötterna i sanden på stranden. Skippa plastade underlägg och solstolar.
 • Gå aldrig förbi ett naturligt vattendrag utan att doppa dina fötter, ben händer eller kropp i det.
 • Bada i naturliga vattendrag. Att bada i havet, naken, är något av det mest återuppladdande du kan göra för din bioelektriska kropp. Vatten och mineralsalter är utmärkta elektriska ledare.
 • När du promenerar i skogen, sätt dina händer mot ett träds stam. Du tar lite av trädets energi ifrån det, men jag tror att det unnar dig det.
 • När du promenerar på gräs, ta av dig skor och strumpor en stund och gå barfota.
 • Påta i trädgården och var i kontakt med levande växter. Gärna barfota.
 • Gå utomhus efter åskoväder och se till att ha direktkontakt med jorden. Blixtar är ett av de sätt som jordens energifält laddas med elektricitet, så efter ett åskoväder är din omgivning som mest elektrisk. Fukten i luft och mark som är ledande bidrar till stort utbyte av elektroner.
 • Sov på jordade lakan. De kostar en slant att införskaffa, men är för den moderna människan (som vill sova i säng), ett sällsynt sätt att kunna jordas under flera timmar i sträck. Att sömnen blir bättre är en fin bieffekt. Finns att köpa här eller här (adlink).
Jag använder silverlakan från www.EarthingPeople.se
 • Det finns även en uppsjö av andra spännande produkter som håller dig jordad i din vardag. För örngott, dynor och omslag, kolla hos www.earthingpeople.se. För sandaler som är jordade eller DIY-kit, kolla www.earthrunners.com. Annars är skor med lädersula naturligt jordande.

Lästips!

Om du vill läsa mer om det här så finns det en fantastisk bok på ämnet som heter ’Att vara jordad – den viktigaste upptäckten för vår hälsa någonsin!’. Du hittar den här eller här (adlink).

Author: admin

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 • Hej Mia, är så glad att jag hittade din blogg:) jag har läst dina inlägg på kurera förut, och tyckt att du har så bra inlägg och kunskap. Nu vill jag fråga dig om du känner till Frekvensterapi, och vad du tycker om det? Jag har en dosa hemma nu som jag hyr och ska testa detta för att få bort parasiter, mögel och annat i kroppen. Äter en del till skott och har ändrat kosten till stor del men mer behövs. Sr fram emot dina synpunkter//Jeanette

  • Hej Jeanette,
   Åh vad roligt att du tycker om det du läser här. Frekvensterapi tror jag absolut på och har testat vid flera tillfällen. Jag har mer kommit att använda det som ett redskap för att se att jag är på rätt väg. Jag tycker annars att örter är det mest effektiva sättet för mig att göra parasitkurer.
   Lycka till!
   hälsar Mia