Medial Läkning – en revolution i bokhyllan

Har du någon gång känt att en bok talar direkt till dig? Att du hungrigt suger i dig varenda ord du läser och att sidorna bara swishar förbi ända tills de plötsligt tar slut och du sitter där och undrar vad som just hände? Så var det för mig med den här boken, Medial Läkning (adlink) (eng. titel Medical Medium), skriven av Anthony Williams.

Attraktionslagen i praktiken

När en bok söker upp en, flera gånger inom loppet av några dagar, då vet man att det är någon som försöker säga något till en. Jag stötte först på den här boken för en månad sedan. Den nämndes i en diskussion och jag tänkte inte mer på det. Men bara någon dag senare så stötte jag på den igen, i baksätet på en bil där den låg och pockade på min uppmärksamhet. Nu kände jag ju igen den så jag lyfte upp den och slog upp en sida mitt i boken på måfå. Jag hann läsa sidan ner innan vi var framme, och tänk att just den sidan gav mig svar på något som hade gäckat mig i sex års tid. När bilen stannade var jag rörd till tårar. Av lättnad och av upprymdhet.  Det var mitt första möte med boken och nu hade mitt intresse väckts.

Bara tre dagar senare skulle jag in på en massage över lunchen. Men jag kom tio minuter för sent och när jag skulle in på salongen var dörren låst, så jag trodde att jag eventuellt hade gått miste om min tid. Men jag bestämde mig för att vänta i tio minuter ifall personalen eventuellt bara hade sprungit ut för att handla något snabbt att äta och sedan komma tillbaka, så under tiden gick jag runt hörnet på byggnaden och stod plötsligt och stirrade in i ett skyltfönster till en bokhandel där just ovan nämnda bok satt i  skylten. Jag gick in, köpte boken, gick tillbaka till salongen (alltihop tog under fem minuter) där dörren lägligt nog var upplåst igen (hon hade bara varit på övervåningen en stund) och jag kunde få min massage.

Så går det till när något pockar på uppmärksamhet och försöker fånga ens intresse.

Bokens budskap

Nu till boken, Medial Läkning. Den inte bara behandlar ämnen som jag själv har läst om och undrat om och studerat i många år nu, utan det unika är att den här boken beskriver svaren och synliggör länkarna som jag och många med mig har letat så frenetiskt efter i så lång tid. Den resonerar fullständigt med mitt inre, trots att den är kontroversiell på många sätt, och jag vet att det är sanning den förmedlar. Jag känner det.

I boken beskriver författaren Anthony Williams hur han, från fyra års ålder och ofrivilligt till en början, har pratat med en högre medvetenhet som har lärt honom allt om våra hälsorelaterade problem och vilka orsaker som ligger bakom. Bara det i sig är en otroligt fascinerande berättelse om acceptans för sitt livskall som inte lämnar läsaren oberörd. De orsaker som sägs ligga bakom våra sjukdomar är framför allt fyra:

– Virus, och då i en mycket större och allvarligare omfattning än vad vetenskapen har kunskap om idag. I boken går Anthony igenom de största och allvarligaste virusgrupperna och deras olika stadier, samt förklarar vilka symptom som vanligen är kopplat till vad.

– DDT. DDT är en av de giftigaste kemikalier som någonsin skapats och det bryts aldrig ner i naturen. Det användes flitigt förr i tiden, vilket betyder att våra förfäder exponerades kraftigt och att giftet fortsätter att passerar ner i generationer genom våra kroppar där det försvagar immunförsvaret.

– Strålning. Våra kroppar utsätts för mer och mer strålning, vilket är en trigger för många sjukdomstillstånd.

– Giftiga tungmetaller. Dessa bryts heller inte ner i naturen utan kan fritt passera från generation till generation. I våra kroppar kan tungmetallerna sedan lagras in i fettvävnader och organ som försvagas och blir hem för virus och parasiter.

Här kan man läsa mer om det. Mindre bra levnadsvanor och kostval kan sedan förvärra tillstånden de här faktorerna orsakar i kroppen. Men det fantastiska med boken är att den förmedlar precis hur vi ska göra för att ta tillbaka makten över vår hälsa, rensa ur gifter ur kroppen och eliminera de skador som ovanstående faktorer har ställt till med. Och att läkningen redan börjar i det ögonblick du får tillgång till den sanna kunskapen om tillstånd och orsak. Naturen bjuder på allt vi behöver för att läka. Och då framför allt frukt och grönt. Han pratar mycket om olika livsmedels egenskaper och ger konkreta tips på hur man sakta men säkert kan inkludera fler och fler av dessa läkande livsmedel för att hitta läkning och hälsa.

Konkreta tips ur boken

Några saker som är skrivna i boken har jag själv känt av intuitivt men inte fått förklarat någonstans tidigare, som exempelvis varför frukt är det bästa jorden har att erbjuda oss, speciellt vilda bär och växter. Eller varför det alltid har känts fel att skölja bär och bladgrönt som har sådär fint ludd på sig när de växer vilt och naturligt. (I det ytliga luddet finns de starkaste probiotiska kulturerna som du kan hitta här på jorden.) Så coolt!

Det som jag själv har anammat direkt och utan omsvep från boken är:

– Att juica selleri och dricka 3-5 dl direkt på morgonen. Jag juicar ett helt knippe ekologisk selleri i min juice-centrifug och då blir det 5 dl. Jag försöker få till det 4-5 morgnar i veckan. Sellerin innehåller en massa viktiga saltgrupper som har förmågan att dra ur gifter ur hjärnan, återställa magsyrabalansen och öka näringsupptaget.

– Att få i mig ca 1 dl vilda blåbär om dagen. Jag köper frysta, vilda blåbär och har i smoothies eller på gröt.

– Att inta stora doser L-lysin. Det här var något som jag hade uppmärksammat redan innan jag läste boken och när jag fick det bekräftat genom boken så vågade jag höja dosen och köra all in. L-lysin verkar virushämmande i kroppen, det gör att virusen inte kan föröka sig, och jag måste säga att jag märker förändring. Alla som har problem med akne, vårtor, mollusker eller liknande kommer snart märka att problemen försvinner utan utvärtes behandling när man äter L-lysin i ordentlig dos. Jag äter just nu en megados på 6 x 1000mg per dag. Man kan ju börja med exempelvis 2 x 500mg för att se om man känner någon förändring.

– Att äta Zink-tillskott i större dos och mer regelbundet. Jag har varit noga med magnesium i många år nu och det har hjälpt mig otroligt mycket, men nu är jag redo att testa större doser av ink, som i boken beskrivs som vår tids största och mest utbredda mineralbrist. Zink är nödvändigt för att immunförsvaret ska fungera optimalt och tecken på brist kan vara återkommande infektioner, nedsatt immunförsvar och enklare saker som vita fläckar på naglarna.

– Att ösa i mig frukt utan att vara rädd för socker. Jag har alltid känt att det inte stämmer det här med att sockret i frukt skulle vara dåligt för oss på något vis, men jag tror ändå att det har påverkat mig utan att jag har velat det. Efter att ha läst boken känner jag mig fullständigt trygg med att ösa i mig och barnen all frukt jag vill och det känns bara asgrymt att veta att det hjälper kroppen på alla sätt.

– Att sluta med fiskolja som källa till Omega-3. Jag har länge använt mig av vegetabiliska omega-3 källor till mig och barnen och häller lite Udo’s choice i smoothien för att få i oss omega-3. I boken beskrivs fiskolja som ett sämre alternativ då de kan innehålla spår av tungmetaller som vi absolut inte vill ha i oss mer av.

– Att minska ordentligt på mitt intag av ägg. Jag har alltid tänkt att ägg är ett av de bästa livsmedlen och jag har varit väldigt ovillig att ta till mig information om att det skulle vara dåligt på något vis. Men när man inser att virus är den största problematiken i kroppen (för mig och för de allra flesta) och att virus fullkomligen älskar ägg, ja ,då känner jag mig plötsligt motiverad att byta ut det mot annat.

Utöver det jag listade ovan finns det mängder med tips på åtgärder man kan börja integrera i sina levnadsvanor.

Här kan man köpa boken

Här finns boken hos Bokus (adlinks):

Medial Läkning, inbunden svenska

Det finns även flera kompletterande böcker till och jag köpte med den som heter Medial Läkning: Kostguiden. I den beskrivs de allra viktigaste livsmedlen och alla de läkande egenskaper de besitter. Sedan finns det böcker som inte är översatta till svenska men som finns tillgängliga på engelska. En som handlar specifikt om sköldkörteln och en som handlar specifikt om levern. Man kan också hitta massor med information genom att lyssna på Anthonys poddar, där innehållet även oftast finns nedskrivet som blogginlägg om man föredrar att läsa som jag.

Author: admin

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *