Så blir du av med vårtor

Den här artikeln innehåller adlinks.

Att behandla vårtor är något som brukar höra till föräldrarollen, speciellt när barnen kommer upp i skolåldern. Ofta försvinner vårtor av sig själva efter en tid när immunförsvaret har gjort sitt, men ibland så biter de sig kvar och vägrar envist att ge upp. I värsta fall blir de till ett livslångt problem som skapar besvär både fysiskt och socialt.

Men misströsta inte! Vårtor går att förstå sig på som allt annat som parasiterar på vår kropp. Och det går att bli av med dem utan att spendera dyra pengar på starka kemikalier som vi ändå inte vill låta vår hud komma i kontakt med.

Här kommer därmed mina bästa tips på naturliga bekämpningsmedel mot envisa vårtor! I korthet är de L-Lysin, kolloidalt silver och/eller äppelcidervinäger.

Behandling mot vårtor

  1. Om det är en person stor nog att svälja tabletter, börja med ett dagligt intag av L-lysin (adlink). L-lysinet förhindrar viruset att föröka sig och när tillräckligt med L-lysin finns tillgängligt i kroppen så försvinner vårtorna helt enkelt av sig självt. Det tar ca en till två veckor, men bara efter några dagar bör du notera att vävnaden i vårtan inte längre växer. En låg dos L-lysin är 2 x 500mg per dag. En stor dos är 6 x 1000mg.
  2. Om det är ett barn som har vårtor eller om du vill se snabbare resultat, börja behandla vårtan externt också och gör det så fort du ser en ny vårta. Låt den inte få fäste.
  3. Blötlägg vårtan innan påbörjad behandling tills den blir svampig, så som blöt hud blir. Klipp ner så mycket du kan av vårtan med en nagelsax, utan att det gör för ont. Om du gör detta på ett barn så var väldigt lyhörd för när de säger stopp. Annars kommer de tappa förtroendet för dig och du kan glömma att du kommer få behandla vidare. Och som vi vet – all behandling av vårtor kräver ett visst mått av uthållighet och tålamod.
  4. Ta fram kolloidalt silver (adlink). Silvervatten är otroligt effektivt på både bakterier och virus, men för att det ska fungera som bäst på virus (som vårtor beror på) så behöver du blanda ut det med några droppar citron, lime eller vin (eller annan alkohol). Då tar det sig mer effektivt igenom virusens lipidhölje.
  5. Dränk in en bomullstuss i lösningen och krama ur lätt så att det inte droppar. Fäst tussen mot vårtan med ett plåster. Tejpa över plåstret med kirurgtejp för att det ska hålla sig på plats under några timmar. Låt sitta över natten eller så länge plåstret sitter kvar. Om vårtan sitter under foten så passar det perfekt att lägga förbandet över natten.
  6. Varje dygn, gör om processen ovan. Klipp bort överflödig hud om det finns, blötlägg en bomullstuss och lägg om förbandet. När man kommer nära vårtans rötter så kan det börja pulsera och dunka i vårtan. Det kan göra ganska ont, så om barnet klagar, låt dem ta en paus på en dag eller två, alternativt klipp inte ner vårtan så långt innan du lägger förband.
  7. När vårtan börjar dö, det tar vanligtvis några dygn, så ser man att den börjar svartna inifrån. Fortsätt några dagar till och avsluta sedan kuren. Vårtan kommer så småningom bilda som en sårskorpa och ramla av av sig självt.

Om det inte fungerar med kolloidalt silver så fungerar kuren ovan även med äppelcidervinäger. Äppelcidervinäger är mycket verksamt mot mikroorganismer och är starkt bakteriedödande och virushämmande. Den är helt enkelt grymt effektiv. När du köper äppelcidervinäger, välj en riktigt bra och stark. Jag tycker Kung Markattas är absolut bäst. Den är dessutom ekologisk.

Med det önskar jag dig en vårtfri tillvaro!

Author: admin

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *