Så slipper du kräksjukan

Det här är tänkt att vara en peppande artikel inför den stundande hösten och vintern då kräksjukan börjar gå runt i stugorna igen. Många små- och skolbarnsföräldrar känner ett enormt obehag inför tanken på kräksjuka och låter det styra en hel del i vardagen; om barnen lämnas på dagis, om kalas ställs in eller om resor blir av. Men grejen är den att det finns ganska enkla sätt att skydda sig mot olika former av kräk- och magsjukor. Och känslan när man har tagit tillbaka kontrollen över magsjukan är befriande. Jag kommer gå igenom mina bästa tips för hur du kan undvika och mildra effekter av magsjuka, både under det akuta stadiet om ni har haft oturen att bli smittade, men också som förebyggande åtgärder, för att säkra att ni slipper bli smittade framöver.

Flera olika virus och bakterier

Först lite bakgrund. Det finns ju flera varianter av virus och bakterier som resulterar i illamående och kräkning. Det vi kallar vinterkräksjuka orsakas av en virusgrupp som heter Calici, som man inte kan bilda någon långvarig immunitet emot och som man alltså kan smittas av om och om igen. Inkubationstiden är kort, 1/2 – 2 dygn, och det krävs bara att man utsätts för oerhört små mängder virus för att bli smittad.

Sedan finns det även rotavirus som ger det vi kallar magsjuka. Rotaviruset har lite längre inkubationstid än vinterkräksjuka och det tar mellan 2-4 dygn innan symptomen uppträder från det att man utsatts för smitta. Rotaviruset finns också i flera olika varianter och genomgången sjukdom ger inte fullständig immunitet även om förloppet brukas förmildras lite om man råkar på det igen.

Utöver Calici- och Rotavirus så finns det ju sedan även en uppsjö av bakterier som man kan få i sig via dålig mat som kan orsaka matförgiftning med magsjukeliknande symptom. Oavsett form så lindrar de här tipsen.

Ha alltid detta hemma

Det finns några life-savers att ha i skåpen därhemma i höst. De åtgärder som presenteras här nedan är baserade på att du har tillgång till:

  • Kolloidalt silver (adlink). Kolloidalt silver tar effektivt död på bakterier, virus, svamp och parasiter. För bästa effekt mot virus, blanda ut med lite alkohol och en lime, en s.k. silvergrogg.
  • Silicea (adlink) – Kiselgel för mage och tarm. Smakar lera men är effektivt för att absorbera gaser och toxiner i tarmen. Lindrar omedelbart.
  • Probiotika. Några olika probiotika i varierande prisklass finns listade här. Fyll på med probiotika under magsjuka eller ta i förebyggande syfte.
  • Aktivt kol. Finns att köpa på apoteket. Binder till sig toxiner i tarmen i det akuta stadiet av en magsjuka eller förgiftning.

Akuta åtgärder

Om du har tillgång till allt, eller åtminstone något av ovanstående, gör så här när oturen är framme:

  1. Till en början, ta tag i allt det där självklara som att tvätta allt nedsölat i 90 grader och hålla koll på vad den sjuke använder i form av handdukar o lakan o kläder och att använda separata badrum etc.
  2. Svälj 2-3 tabletter aktivt kol med vatten. Det binder till sig toxiner i tarmen.
  3. Drick sedan ca 1/2-1 dl kolloidalt silver utspätt i lika mycket vatten så snart det går att få ner. Om möjligt, gör en silvergrogg. Om det är svårt att få ner, sippa en mun i taget och vila emellan. Vid magsjuka behöver silvret nå ända fram till tarmen, som är det primära slagfältet, och det åstadkommer man genom att svälja det med en större mängd vatten. Drick sedan 1-2 msk kolloidalt silver blandat i några munnar vatten med jämna mellanrum resten av natten. Vad gäller barn, ge dem detsamma fast i mindre mängd. Några matskedar är en bra början. Använd gärna en doseringsspruta som man kan få tag på på apoteket. Den ger vätskan en liten skjuts in i munnen och gör att den sväljs på reflex.
  4. Rena sedan luften i det rum där det kräkts. Om du har tillgång till en ozonrenare så är det fantastiskt. Sätt den på luftrening i ca tio minuter på maxeffekt med dörren stängd. Om du inte har tillgång till ozonrenare, vädra ur och torka alla ytor med kolloidalt vatten.
  5. I ca 1-2 dygn efteråt, fortsätt med små, sporadiska doser av kolloidalt silver. Vid magont, ta en påse med kisel-gel. Späd ut i vätska om smaken är svår.
  6. I ca 1 vecka efteråt, var noga med att ta ett bra probiotiskt tillskott. Till barn som inte sväljer kapslar, klipp upp kapseln och blanda ut i vätska.

Förebyggande åtgärder

Det behöver faktiskt inte vara svårare än så. Kolloidalt silver, aktivt kol och probiotika är tre kraftfulla sätt att hjälpa kroppen ta kontroll över oönskade bakterier och virus och att lindra besvären vid magsjuka. Men för att helt undvika att bli smittad är det även viktigt att jobba med förebyggande åtgärder för att bli mer motståndskraftig.

1. Ett starkt immunförsvar

Det finns många sätt att stärka immunförsvaret. Till en början, se till att alla i familjen får i sig multivitamin, probiotika och omega-3 samt ge dem små doser av kolloidalt silver i de värsta smittotiderna. När man har ett nedsatt immunförsvar eller när man bär på parasiter i kroppen, så är man mer mottaglig och utsatt för illamående av all sort. Det gäller åksjuka, sjösjuka, nedsatt aptit, illamående vid sjukdom osv. Illamående är ett tecken på att kroppen är överbelastad av inflammation, toxiner eller parasiter och man är redan genom det mer mottaglig för kräksjuka än annars. Exempelvis kan vissa personer kräkas av vissa typer av förkylningsvirus medan andra personer bara upplever det som en vanlig förkylning, helt utan illamående. Steg ett för att förebygga och lindra sjukdom är därför alltid att avmaska kroppen, avgifta kroppen och stärka immunförsvaret.

2. Ta kontroll över dina tankar

Jag är medveten om att det här kan låta som ett hån när man just kämpat sig igenom en kräksjuka i familjen, men jobba med den mentala bilden du har av kräksjuka. Inom kvantfysik och i den spirituella sfären så talar man om att det man sänder ut är det man attraherar, alltså att vi alla hela tiden sänder ifrån oss energi och att den energin vi sänder ut är det vi i slutänden också attraherar. Energier, bra som dåliga, förstärks av universum. Om man applicerar det på kräksjuketänket ovan så är jag övertygad om att den som går och oroar sig, våndas, äcklas, pratar om och lägger all sin energi på att undvika kräksjukan faktiskt tyvärr också attraherar den lättare, eller kanske mår sämre när den väl slår till. Så en relativt enkel mental övning skulle kunna vara att så snart tankar om kräksjuka dyker upp, istället för att göda tankar såsom oro och rädsla, försöka välja tankar där man känner sig stark och motståndskraftig och ser sig själv och sin familj gå rakt igenom smitthärdarna helt oberörda och komma ut starka och friska på andra sidan. Visualisera. Säg det högt för dig själv: ‘Vi är starka och friska och motståndskraftiga mot kräksjuka’. Försök känna det. Låt barnen säga det högt. Välj helt enkelt att se er som en familj som inte blir kräksjuka och som slipper anpassa sig därefter.

Okej, det var mina bästa tips i kräksjuketider.

Jag önskar er alla en frisk och hälsosam höst!

Author: admin

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *