Köpguide – Kök och hem

Den här köpguiden innehåller adlinks.

Det finns vissa prylar och maskiner i vårt hem som är guld värda för att hålla hälsan på topp. Många av dem hittar man i vårt kök, där riktigt bra verktyg underlättar en hälsosam kosthållning oerhört.

Här nedan hittar du mina allra bästa köptips för ditt hälsosamma kök och ditt giftfria hem.

Köket

 • VitamixMarknadens i särklass bästa mixer om du frågar mig. Den här använder jag dagligen och har gjort i flera år, så den är verkligen värd sitt pris. Med den här mixern kan du göra allt ifrån smoothies och nötmjölk till chokladbollar och nötsmör. Finns i många olika modeller. Jag har själv TNC5200, men det finns nyare.
 • RåsaftcentrifugOm du precis står inför att köpa din första juicemaskin så är en råsaftcentrifug ett bra och prisvärt val. Råsaftcentrifugen river grönsakerna i hög hastighet för att få ut juice. Det går snabbt, men låter ganska mycket. Alternativet är en slowjuicer, som pressar ur saften genom tryck och därigenom blir långsammare men tystare. Råsaftcentrifuger ligger generellt lägre i pris och är suveränt för den som vill börja juica.
 • Angeljuicer – Det här blir mitt nästa inköp som jag har spanat på riktigt länge. En förstklassig slowjuicer. Idag har jag en budgetvariant av den typ av juicemaskin som kallas råsaftcentrifug, som visserligen har fungerat bra under lång tid, men jag är redo för något tystare som tar bättre tillvara på saften i de frukter och grönsaker jag juicar. Med den här kan du juica allt ifrån morötter till vetegräs.
 • Stekpannor de BuyerGiftfria stekpannor. Vi har nog en i varenda storlek och använder dem i princip varje dag. Mina favoriter är pannkakslägget (fungerar alltså till mer än pannkakor ) och minivarianten.
 • Crock-pot slow-cooker Grymt smidig matlagning för sådana som mig som inte gillar värmemomenten i matlagning. Här lägger man i kvällen innan och har det färdigt morgonen efter.
 • Brödrost Min brödrost använder jag nästan dagligen. Många glutenfria bröd köps frysta och jag är inget fan av mikrovågsugn för att tina upp dem. Skaffa dig en bra brödrost istället. Den här har jag.
 • Brita-kanna – Ett enkelt vattenfilter som förbättrar kvalitén på dricksvattnet genom att reducera framför allt klor, kalk och tungmetaller. Jag låter allt vatten jag använder här hemma rinna igenom min brita-kanna, även det vatten jag vattnar blommorna med eller kokar. Brita-kannor finns ofta att köpa i större matbutiker eller på Clas Ohlsson.
 • En riktigt bra kniv Att ha en riktigt bra kniv (eller flera) underlättar och gör matlagning roligare. Vi har valt Lions knivar och av dem är det här min absoluta favorit som jag använder till allt.
 • Förvaringslådor och köksredskapHos Laplandecostore hittar du allt du behöver för ett plastfritt kök.

Sovrum

 • Jordningslakan från Earthingpeople – Att sova jordad är något av det mest effektiva du kan göra för att boosta din hälsa. Läs gärna mer här! Med det här lakanet från Earthingpeople så får din kropp många timmars direkt jordning per dygn. Som att sova på barmark utomhus. För fler liknande produkter, se Earthingpeoples egen hemsida.
 • Ekologiskt täcke och kudde
  En fin investering för dig själv och Moder Jord är att satsa på riktigt bra ekologiskt täcke och kudde. Här hittar du otroliga produkter fyllda med 100% naturlig och ekologisk Kapok, en fiber som innehåller 80% luft och är åtta gånger lättare än bomull.
 • Ekologiska bäddset och underlakanDet här är inte svårt att hitta längre då det finns mängder med varianter på marknaden, men jag köper ofta mina sängkläder hos Åhlens. Jag tycker de har ett stort utbud av snygga ekologiska påslakan med bra kvalitét.

Jordningslakan från Earthingpeople

Author: admin

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *