Köpguide – Kosttillskott

Den här köpguiden innehåller adlinks.

Jag vet precis hur det känns när man har öppnat upp ögonen för det oändliga utbud av kosttillskott som erbjuds. Det är så mycket att läsa in sig på och så mycket att undersöka – Vad ska jag ta? Var handlar jag? Ska jag springa runt i en massa olika affärer för att få tag på allt? Vad är rimligt att det kostar?

Jag har lagt flera år på just de här sakerna – att hitta de allra bästa kosttillskotten för oss i vår familj. Jag tittar efter om tillskotten är syntetiska eller naturliga, om de innehåller mycket tillsatsämnen, dosering och hur enkla de är att svälja ifall barnen ska ta dem.

Jag handlar så mycket jag kan hos Bodystore.com och Greatlife.se. Bodystore har ett brett sortiment, fri frakt, är snabba och proffsiga. Greatlife har otroligt hög kvalitet på sina kosttillskott och har också fri frakt. Men det finns såklart även andra en massa andra bra leverantörer och du hittar några av dem nedan.

Så, här kommer alla mina favoriter. Håll tillgodo!

Multivitamin

 • Multivitamin vuxen VitaViva – bra multivitamin i tablettform med väl tilltagna doseringar
 • Multivitamin barn tuggisar – supergoda gummibjörnar. Gjort på naturliga råvaror, gluten- och GMO-fritt. Innehåller gelatin.
 • Multivitamin barn – i tablettform som kan mortlas och blandas i mat eller vätska. Helt naturliga ingredienser. Ekologisk, vegansk, gluten- och GMO-fri.

För läkning

 • Probiotika Probiozym – högkvalitativ probiotika i kapselform utvecklad för personer med autism, ADHD eller proteinintolerans. Beställs från Norge.
 • Synbiotika – bakterie- och fibertillskott av hög kvalitet, därav högre pris. Portionsförpackat pulver som späs i vätska.
 • Probiotika Sunbiotics – världsgoda högkvalitativa tuggisar med vaniljsmak för barn och vuxna. Glutenfria, veganska och ekologiska.
 • LactoVitalis kids tuggisar – tuggisar för barn till lite lägre pris

För daglig detox

 • Chlorella Pyrenoidosa – bästa chlorellan på marknaden. 100% naturlig, helt utan tillsatsämnen. Pyttesmå tabletter som är lätta att svälja för både barn och vuxna.
 • Chlorella – en bra ekologisk chlorella, helt utan tillsatser
 • MSM Pulver – organiskt svavel i pulverform
 • MSM tablett – organiskt svavel i kapselform med C-vitamin för bästa upptag
 • Kisel kapslar – även om det står för hår, hud och naglar så fungerar den här avgiftande och är super för magen
 • Kisel gel – kisel i geleform. Smakar som sand, men är mer effektiv än tablett

För ph-balansen

För immunförsvaret

För energin & hjärnan

 • Q10 kapslar – Med högsta doseringen 100 mg per kapsel. Små, glatta tabletter som är lätta att svälja.
 • Udo’s Choice flytande – De essentiella fettsyrorna omega-3, -6 och -9 i optimalt förhållande. Utvunnen från växtriket i form av linfröolja, sesamolja mm.
 • Udo’s Choice kapslar –  De essentiella fettsyrorna omega-3, -6 och -9 i optimalt förhållande. Utvunnen från växtriket i form av linfröolja, sesamolja mm.

Author: admin

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 • Hej,

  Intressant! Tar du alla dessa varje dag?
  Kan man blanda de hur som helst? Känns som att magen inte gillar för mycket av det goda..vill så gärna lära mig
  Tacksam för hjälp!

  • Hej Emelie.
   Jag har i perioder tagit i princip alla dessa kosttillskott dagligen. Det gör jag inte längre eftersom jag inte har samma behov. Men jag rekommenderar dig att föra in ett tillskott i taget så att du känner vad som händer i din kropp av just det tillskottet. Jag brukar vara noga med att ta de basiska mineraltillskotten på kvällen, exempelvis magnesium, kalcium och zink, eftersom de ofta är avslappnande. Uppiggande tillskott, tex Q10, Chlorella, Ashwagandha eller MSM, tar jag på morgonen. (Du måste själv avgöra ifall tillskotten piggar upp dig eller lugnar dig.) Kisel, enzymer eller probiotika för magen kanske du vill ta i samband med måltid eller på eftermiddagen när det känns som att tarmarna reagerar. Eller hellre såklart, innan tarmarna reagerar. Testa dig fram! Det kan inte bli fel.

  • Absolut om du frågar mig. Vad gäller barn och uppmärksamhet skulle jag dock alltid testa med magnesium först. Magnesium är avslappnande och det går att få stor effekt genom exempelvis låta barnet bada i epsomsalt (magnesiumsulfat) löst i varmt vatten på kvällen. Eller spraya kolloidalt magnesium under tungan. Om barnet är spänt eller stressat kommer du märka stor skillnad i uppmärksamheten med magnesium när de plötsligt kan slappna av och fokusera. Det kan ju också vara så att barnet skiftar uppmärksamhet snabbt för att hålla sig vaken/alert. Då kan de verka ofokuserade och okoncentrerade men egentligen vara urtrötta. Magnesium hjälper barnet att få en djupare och mer avslappnad sömn på natten och därmed en mer naturligt pigg och fokuserad vakenhet under dagen.