Frisk drink på grapefrukt och ingefära mot illamående

Visste du att grapefrukt och ingefära är en effektiv kombination mot både förkylning och illamående? Den här drinken är alltså en frisk favorit att starta morgonen med, speciellt om du lider av graviditetsillamående eller om förkylningssäsongen är precis runt hörnet. Den funkar också när man vill kicka igång sin energi eller bara vakna till liv dagen efter en sen natt med för lite sömn.

Om grapefrukt

Grapefrukten är en enormt nyttig frukt som innehåller mängder med vitaminer, antioxidanter och näringsämnen. En halv grapefrukt om dagen täcker exempelvis hela ditt dagliga behov av C-vitamin. Grapefrukten innehåller mycket vatten, 91% och den är därför en effektiv törstsläckare. Den innehåller också mycket elektrolyter, vilket balanserar vätskenivåer och maximerar upptaget av vatten i kroppen. Grapefrukten, och framför allt grapefruktkärnor, är naturligt parasitdödande och hjälper kroppen att göra sig av med bakterier, virus, svamp och andra oönskade inkräktare. Så om en kärna råkar slinka ner, se det som en bonus.

Om ingefära

Ingefära är en gammal medicinalväxt som traditionellt har använts för att motverka illamående. Den är lugnande för magen och minskar gasbildning, och kan vara till stor hjälp vid gravidillamående, åksjuka, matförgiftning eller magsjuka. Vidare verkar ingefära anti-inflammatoriskt och kan lindra värk från ömma leder, muskler eller känsliga nerver. Men mest känd är den nog för många för sin förmåga att boosta immunförsvaret och ta kål på stundande förkylningar.

Recept

1 glas

Ingredienser

  • 1 mogen ekologisk grapefrukt
  • 1/2 msk linfröolja eller Udo’s choice
  • 1 cm riven ingefära

Instruktioner

  1. Skala grapefrukten så att bara fruktköttet blir kvar. Det går även att använda klyftor med det tunna skalet kvar, men tar man bort det så blir drinken så underbart len att det är värt lite extra jobb.
  2. Blanda med olja och riven ingefära i mixern och mixa på hög effekt.
  3. Drick direkt! Drinken bör intas i direkt solljus för maximal njutning.

Tips!

– Om du funderar på att köpa ny mixer, se våra bästa inköpstips i Köpguide Kök & Hem.

– Om du vill läsa mer om grapefruktens goda egenskaper, kolla in den här artikeln hos Kurera.

Author: admin

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *